Coșul meu
Coșul de cumparături e gol.
Mustoasa de Maderat

Soi: Mustoasă de Măderat

An recoltă: 2019

Apelație: DOC Miniș-Măderat

Volum alcool: 11,5 %

Clasificare: sec

Zahăr rezidual2,50 g/l

Proces producție: 

Strugurii au fost culeși în 12 octombrie, după prima brumă, așa cum spune tradiția din zona Măderatului. A avut loc o macerare peliculară timp de 24 de ore, apoi fermentare în inox și maturare tot în inox timp de opt luni.

Note de degustare:

Culoarea este galben auriu. Olfactiv predomină fructele exotice, mango și piersică, dar și aromele ierboase (flori albe). Aciditate și mineralitate sunt intense, cu potgust de citrice dulci și limetă.  

Recomandări culinare: 

Pește crud, sushi, salate pe bază de pește și carne albă, brânzeturi cu pastă moale, aperitive.

Temperatură de servire: 8-10 ° C

MERLOT 2017

Soi: Merlot

An recoltă: 2017

Apelație: DOC Miniș-Măderat

Volum alcool: 14 %

Clasificare: sec

Zahăr rezidual0,63 g/l

Proces producție: 

Strugurii au fost culeși în prima jumătate a lunii octombrie, iar vinul a avut fermentare și macerare post fermentativă timp de trei luni. Maturarea a fost făcută în butoaie de 500 și 700 de litri, timp de 18 luni.

Note de degustare:

Culoarea este roșu rubiniu. Intens și bogat în arome, vinul are un buchet plăcut, cu nuanțe de fructe negre, dar și note de lemn și condimente. Postgust de cuișoare, nucșoară, ciocolată și fructe negre.

Recomandări culinare: 

Preparate pe bază de carne de vită și vânat, paste cu sos de roșii, pizza sau quesadilla.

Temperatură de servire: 16-18° C



FETEASCA NEAGRA 2019

Soi: Fetească Neagră

An recoltă: 2019

Apelație: DOC Miniș-Măderat

Volum alcool: 14,5 %

Clasificare: sec

Zahăr rezidual2,2 g/l

Proces producție: 

Strugurii au fost culeși în ultimele zile din luna septembrie. Mustul a fost fermentat și macerat postfermentativ timp de două luni. A urmat o perioadă de maturare în baric din stejar românesc, timp de șase luni.  

Note de degustare:

Culoarea este roșu rubiniu intens cu reflexe purpurii. Arome predominante de fructe negre și prune uscate cu un gust mineral, rotund. Taninozitate moderată și postugust de condimente și prune. 

Recomandări culinare: 

Carne de rață, cotlete de porc, carne de vițel și vânat fără sosuri, paste pe bază de sos de tomate, brânzeturi maturate cu pasta tare.

Temperatură de servire: 16-18° C


FeteascA Regala 2020

Soi: Fetească Regală

An recoltă: 2020

Apelație: DOC Miniș-Măderat

Volum alcool: 13,5 %

Clasificare: sec

Zahăr rezidual0,62 g/l

Proces producție: 

Expunerea vestică și solul calcaros pe care se află plantată via de Fetească Regală îi conferă un proces complex de maturare pe plantă. Strugurii au fost culeși la jumatatea lunii septembrie și lăsați la macerare timp de 12 de ore. Fermentarea a fost făcută în inox și maturarea pe drojdiile fine, timp de opt luni. 10% a fost fermentat în baricuri noi de stejar românesc.

Note de degustare:

Culoare galben auriu. Nas predominat de miere de tei, polen și flori de câmp, dar și de nuanțe de plante aromatice (cimbru). Mineralitate intensă, cu postgust de caise albe și citrice.

Recomandări culinare: 

Preparate pe bază de carne albă de pasăre, pește cu legume la cuptor, salate pe bază de carne de pasăre și pește alb, aperitive.

Temperetură de servire: 8-12 ° C


Sauvignon 2020

Soi: Sauvignon Blanc

An recoltă: 2020

Apelație: DOC Miniș-Măderat

Volum alcool: 13,5 %

Clasificare: sec

Zahăr rezidual4,75 g/l

Proces producție: 

Strugurii au fost culeși în trei momente diferite. Primele două loturi de struguri au avut macerare peliculară timp de opt ore și fermentare în inox. Ultimul lot de struguri a făcut macerare peliculară timp de 16 ore și a fost vinificat în baricuri de stejar românesc. Imediat după fermentare, cele trei loturi au fost cupajate și au maturat în inox pe drojdii proprii timp de opt luni.

Note de degustare:

Culoarea este galben auriu, iar nasul este delicat, cu flori de soc, caise, piersici, miere de salcâm și lychee. Mineralitate intensă și postgust de mere coapte, citrice și ierburi aromatice.

Recomandări culinare: 

Preparate cu pește, fructe de mare sau pui, salate sau aperitive.

Temperatură de servire: 8-10 ° C


Rose / PINOT NOIR 2020

Soi: Pinot Noir

An recoltă: 2020

Apelație: DOC Miniș-Măderat

Volum alcool: 12,5 %

Clasificare: sec

Proces producție: 

Strugurii au fost culeși la începutul lunii septembrie și au stat la macerare timp de 8 ore. Vinificarea s-a făcut în inox, cu o maturare pe drojdii fine, timp de șase luni. 

Note de degustare:

Un vin proaspăt și prietenos care se dezvoltă frumos spre note de fructe roșii mici și flori.  

Gustul este mineral și susținut de o aciditate ridicată. Postgustul de fructe roșii este amplificat de tonuri de ierburi aromatice și flori.

Recomandări culinare: 

Tartar de somon, paella cu fructe de mare, pește crud, salate, brânzeturi cremoase.

Temperatură de servire: 8-10 ° C

CADARCA 2019

Soi: Cadarcă

An recoltă: 2019

Apelație: DOC Miniș-Măderat

Volum alcool: 13,5 %

Clasificare: sec

Zahăr rezidual0,31 g/l

Proces producție: 

Strugurii au fost culeși în două perioade diferite. Cadarca a fermentat pe tescovină timp de o lună cu macerare post fermentativă lungă, pentru a scoate tot potențialul soiului. Maturarea s-a făcut 50% în baricuri din stejar românesc și 50% în inox, doar cu drojdiile proprii.

Note de degustare:

Nasul este predominant de vișine, prune și ierburi aromatice (eucalipt). Are o aromă specială și consistentă de vișine foarte coapte, spre vișinată, prune, compot de prune, menta, condimente, cu un corp plin, catifelat. Postgustul este ierbos, însă păstrează note de fructe de pădure.

Recomandări culinare: 

Carne de pasăre și de porc, preparate la grătar, pește de lac

Temperatură de servire: 16-18° C